Neler yeni

IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu - İRCforumlari

Duyuru; 📢

Forumda 'Tanıtım Yazısı' şeklinde Sitelerinizin Tanıtımını Yaparak sitenizi yükselte bilirsiniz.İRCForumları Ailesi İyi Forumlar Diler.!

PM Kuralları; 📢

Forumunda yer alan bir konuya istineden kesinlikle (özel mesaj) yolu ile destek talep etmeyiniz, zira bu tip alınan mesajlar kesinlikle cevapsız kalacaktır. İlgili konuya istinaden forumda destek konusu oluşturunuz.

İçerik hk; 📢

Sizde bilgi deneyim sahibi olduğunuz konu ve alanları forumda kolayca paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir, oluşturduğunuz ticari konular sayesinde kazanç elde edebilirsiniz.

Sosyal Medya Paketleri sohbet sohbet Reklam Reklam Reklam Sohbet Zamanı Reklam Reklam

Root

Forum Sahibi
Yönetici
1 Şub 2022
1,295
217
63
www.ircforumlar.com

Mobil Uygulamalardan Para Kazanma

Uzun süredir bu yazıyı yazmayı planlıyordum. Çünkü bu konu hakkında çok soru alıyorum. Tabii ki her insanın motivasyonu ve hayata bakışı farklı. Kimini para kazandırmasa da bir uygulama yapıp birçok kişi veya ülke tarafından kullanıldığını bilmesi tatmin ederken, başka birini uygulamadan kazandığı para tatmin edebilir. Bu konuyu felsefik olarak irdelemeyeceğim. Ben size mobil uygulamalardan nasıl para kazanacağını kısaca anlatacağım :).
Vereceğim bilgiler kendi fikir, düşünce ve tecrübelerimdir. Bu konularda fikir ve tecrübelerini paylaşmak isteyen yorum kısmına yazabilir. Böylelikle herkes bilgilenmiş olur.

Mobil uygulamadan nasıl para kazanılır?

Üç yolu var. Birinci yol uygulamanıza reklam ekleyerek, ikinci yol uygulamanıza reklam alarak, üçüncü yol ise paralı veya abonelik sistemi, uygulama içi satın alma sistemleri oluşturuyor.
qoci3s3.png

1- Uygulamanıza hazır reklam eklemek
Bunlar reklam firmalarının uygulamanıza eklettirdiği, sayfaların altında(banner) veya tam ekran açılan ya da okuduğunuz yazıların arasına yerleştirilmiş reklamlardır. AdMob, Facebook vb. firmalarının reklam servislerini kullanarak uygulamanıza ekleyebiliyorsunuz. Bu firmalardan hesap açıyorsunuz ve reklamlarınız izlendikçe paranız birikiyor. Admob için konuşuyorum: Her ayın 21 inde paranızı hesabınıza aktarıyorlar. Bazı reklam firmaları belli bir tutar üzerinde olması durumunda paranızı gönderiyor. Admob için bu tutar 200 tl olarak belirlenmiş durumda.

2- Uygulamanıza reklam almak
Bu konu geniş bir konu. Kısaca örnek üzerinden anlatayım. İngilizce öğrenme üzerine bir uygulama geliştirdiniz diyelim. Uygulamanız da tutmuş olsun, 50–100K kullanıcısı var diyelim. İngilizce eğitim veren bir eğitim kurumu gelip size uygulamanızın içinde X eğitim kurumunun reklamını kullanıcılarınıza göstermenizi isteyebilir. Sizde ücreti karşılığında bunu kabul edip doğrudan reklam anlaşmasını kendiniz yaparak para kazanabilirsiniz.
3- Uygulama içi satın alma ve abonelik sistemler
Bu yöntemler uygulama mağazaları üzerinden yapılmaktadır. Uygulama mağazalarına ücretli veya uygulama içi satın almalı bir uygulama yüklerseniz, mağazalarda uygulamanız satın alındıkça siz para kazanırsınız. Tabi burada şöyle bir dip not düşmekte yarar var, yapılan alımların yaklaşık %30 kadarını mağazalar hizmet karşılığında alıyorlar. Ayrıca burada da belli bir miktarın üzerine çıkmadan para gönderimi yapılmıyor. Apple mağazası kesintiler haricinde parayı size göndermek için 150 dolar kazanmanızı şart koşuyor.
Genel olarak yöntemlerden bahsettim. Bunların alt kırılımları çok farklı analizlere dayanıyor. Uygulamadan para kazanmak, kullanıcı kitlesi, ülkesi, reklam kalitesi, görüntülenme ve tıklanma, izlenme süreleri, devamlılığı vb birçok parametreye dayanıyor. Bu konu çok geniş olduğu için sizleri detayda boğmaya gerek duymuyorum.

Toparlayacak olursak bazı yanlış bilgileri düzelterek ilerleyeyim;
  • Uygulamanın indirilme sayısı veya store da kategorilerde üst sıralarda olmasının hiçbir kazancı yok. Çok indiriliyor diye mağazalar size para ödemiyor.
  • Para kazanmak reklam ve uygulama mağazalarındaki satın alma süreçleri üzerinden yürüyor.

Size bu konuda şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim. Para kazanmak için uygulama geliştirmeyin veya heveslenmeyin. Güzel bir uygulama yapıp sorunu çözmek, insanların güzel vakit geçirmesini sağlamak veya öğrenmesini sağlayacak kullanıcı deneyimi yüksek seviye de uygulamalar geliştirmeniz. Siz bunu başarırsanız şayet, yukarıda bahsettiğim bir model zaten o dönem gündeminize girmiş olacak.
Bu yazım umarım aklınızdaki sorulara cevap olmuştur. Tabi tekrar belirteyim, ben bana göre doğru olan yaklaşımı paylaşıyorum. Eğer öneriniz&tavsiyeniz olursa çekinmeden fikrinizi söyleyebilirsiniz.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst